Gezocht: (startende) permaculturisten!

 

Voor een documentaire over permacultuur zoek ik mensen die met een permacultuur project bezig zijn of gaan beginnen.

Eind 2020 heb een cursus permacultuur gevolgd bij PermacultuurCentrum Haarlem. Dat was heel interessant en ik vind permacultuur een ontzettend waardevolle ontwikkeling. Ik ben door de cursus en verder leeswerk gefascineerd geraakt door de mogelijkheid om onze landbouw met permacultuur te hervormen/verrijken. Ik ben ook een realist en ik ben heel benieuwd in welke vorm we met permacultuur voldoende voedsel kunnen produceren.

 

Vanuit deze vraag en de zoektocht naar de antwoorden daarop, ga ik een film maken. Ik wil de huidige manier van (intensieve) landbouw afzetten tegen permacultuur landbouw. Van beide wil ik een realistisch beeld laten zien met alle voor en nadelen. Het is niet mijn doel om de huidige landbouw in een kwaad daglicht te plaatsen. Wel zie ik kansen om onze huidige manier van landbouw bedrijven om te vormen tot een meer circulaire/permacultuur/natuurinclusieve vorm van landbouw bedrijven. Hoe precies? Dat wil ik graag uitzoeken in deze film. 

 

Als belangrijk onderdeel in mijn film wil ik een aantal (startende) permaculturisten over een langere periode gaan volgen. Ik wil met de verkregen beelden laten zien wat permacultuur in de praktijk betekend en wat ervoor nodig is om een producerend systeem op te bouwen.

Mijn vraag is dus mag ik jou/jullie volgen voor mijn film.

 

In de praktijk zal dat betekenen dat ik kom kennismaken en bij gebleken match, ik een aantal keer kom filmen. We doen een startinterview en daarna kom ik bijvoorbeeld 1 a 2 keer per jaar de ontwikkelingen filmen.

 

Wil jij meewerken aan mijn film? Bel of mail mij dan.

Ad de Veld

06-18755109

addeveldfilmproducties@gmail.com